En diplomerad makeupartist's bekännelser

Mitt nya hår

Inlägget skapades fredag 8 april, 2011 av susanna i kategorin Behandlingar,Shoppat - Taggar: , ,

Nu är det på plats, mitt nya långa hår! Och jag är supernöjd!

Håret beställde jag på Ebay från den här försäljaren. Jag valde två färger, Dark Brown och Medium Brown, 100 st slingor av varje färg, slingorna väger o,7 g/st. Slingorna sätts fast med hjälp av så kallade microringar, de ser ut som såna små ”indianpärlor” som man lekte med när man va liten, fast de är i metall med ett plasthölje runt i samma färg som håret.

Jag började med att tvätta mitt eget hår ordentligt med schampo två gånger, jag använde inget balsam för jag ville inte öka risken att håret skulle bli halt och ringarna skulle riskera att glida av.

Efter att jag torkat håret så delade jag in det i sektioner med början nerifrån nacken. Jag tog ut slingor ur mitt eget hår som va ungefär lika tjocka som löshåret. Innanför microringen satt en liten plastloop som man trädde över den egna slingan, sen drar man loopen genom ringen så slingan hamnar inuti. Sen använder man en nypa och klämmer till microringen så att ens egen slinga kläms fast i mitten.

Lite knepigt att förklara men det finns massor med videos på Youtube som förklarar bra!

Det som är bra med microringar är att lika lätt som man får fast dem i håret så får man också bort dem, man använder bara nypan och klämmer åt ringen åt andra hållet, så öppnar den sig igen och man kan dra av slingan från håret.

Jag satt ungefär 3 timmar igår och en timme idag och fäste slingor, just nu har jag använt ungefär 130-140 st slingor.

De mörka slingorna satte jag längst ner och de ljusare börja jag fästa just ovanför öronhöjd.

Kvaliteten på håret jag köpt var sååå bra, det är äkta människohår, så kallat Remy-hår. Det betyder att alla hårstån är vända åt samma håll, att rötter ligger i samma rikting. Det är så himla lent och fint. Jag kommer inte ens att behöva klippa ihop det med mitt riktiga hår eftersom slingorna är tätast närmast hårbotten och tunnare mot topparna, som vanligt hår! Priset  jag betalade för detta hår var 88 dollar. Och det tyckte jag va billigt för äkta människohår.

Jag kan bara säga att jag är superdupernöjd!!

I min iver att komma igång igår så glömde jag bort att ta en före-bild, men ni kan ju kolla nåt äldre inlägg!

Men visst blev det läckert??
1 Kommentar »

  1. jäättefint karlsson! i like :D

    Comment by sofia — 8 april, 2011 @ 18:04

Lämna en kommentar